Lavere dødelighed: Nye gener baner vej for forbrugernes ønsker

Moderne forbrugere stiller store forventninger til fødevareproduktionen, og for mange døde grise er ikke holdbart. Marianne og Bertel Hestbjerg har sat ind mod dødelighed med ny genetik.


"Vi har kappet en tredjedel af dødeligheden hos smågrisene. Hos søerne er den faldet fra 10 til fire procent", siger Bertel Hestbjerg tilfreds


"Pattegrisedødeligheden er faldet fra 25 til 19 procent (efter 10 uger) og inkluderer reelt, hvad konventionelle har til og med klimastalden. Dødeligheden hos slagtegrisene er også faldet, og medicinforbruget er meget lavt. Dødeligheden hos søerne er faldet med 60 procent. Desuden er vægten af de fravænnede grise markant højere end før."

"Topigs Norsvin søerne har en perlerække af patter - flere end andre søer - og får lidt færre grise, hvilket passer godt til økologisk produktion hvor søerne selv skal passe smågrisene i marken"


Læs hele artiklen fra Landbrugsavisen via dette link