top of page

Topigs Norsvin direktør: Danske landmænd er verdensmestre til at passe på deres søer

Administrerende direktør, Karl Johan Klit forklarer i en pressemeddelelse, at mener, at forklaringen om den øgede sodødelighed findes i dårlig management er forkert, og skyldes valg af genetik. 

 

“Ifølge Seges er sodødeligheden steget med hele fem procent siden 2017, så den i 2022 kom op i 16,5 procent. Men hos avlsselskabet Topigs Norsvin ser tallene for sodødelighed helt anderledes ud. 

De har trukket data fra 10.000 tilfældigt udvalgte Topigs Norsvin-søer fordelt på 15 forskellige besætninger. Her var den genenmsnitlige sodødelighed i 2023 nede på 5,9 procent. 

– Når sodødeligheden i vores besætninger er så lav, og vi samtidig kan se, at vi er blandt de bedste sammenlignet med andre i lande i verden med Topigs Norsvin, så tør jeg godt konkludere, at den høje sodødelihged i Danmark ikke er landmændendes skyld. Det handler i stedet om genetik, forklarer administrerende direktør i Topigs Norsvin Danmark, Karl Johan Klit:”

 

Læs hele artiklen, hvor der også er indspark fra producenter, der har skiftet genetik og har opnået godt udbytte heraf i forhold til b.la. sodødelighed.


Læs hele artiklen via dette link

 

Foto. Effektiv Landbrug


댓글


bottom of page